Szenior Aktív Hét 2019-ben is!

Szeptember 2-6-ig idén is megrendezésre kerül a Szenior Aktív Hét a MAKKA Szabadidősport Egyesület szervezésében. Az egyesület évek óta azért dolgozik a kerületben, hogy az idősebb korosztály részére kínáljon folyamatos sportolási lehetőséget. Ma már a hét minden napján lehet a Makkával sportolni, szenior torna, nordic walking, úszás, aqua nordic walking, asztalitenisz, tenisz és kirándulások szerepelnek a kínálatukban. Céljuk az, hogy a mozgás és a közösség erejével éberen tartsák az életkedvet és a vitalitást, minél későbbre tolják ki a betegségek megjelenését. Így hosszan élhetnek aktívan, boldogan egy támogató közösség tagjaként, ahol ismeretségek alakulnak ki, barátságok szövődnek. Blaha Lujza mondását idézve: „A fiatalság nem múlik el, ha nem akarjuk.”


A szeptember eleji Szenior Aktív Hét egy jó lehetőség a bemutatkozásra az egyesületnek, és kiváló időpont arra, hogy a nagyik végre magukkal törődjenek és sportolni kezdjenek. Egyesületünk minden edzése az idősebb korosztály igényei és élettani sajátosságai szerint lett kialakítva. Itt senkinek nem kell pironkodnia, ha valami nem megy egyből, hiszen a többiek is – sokszor magukon nevetve, esetleges ügyetlenségüket is vállalva – vidáman mozognak együtt.

Ingyenes nordic walking oktatás

Idén az ingyenes Aktív Hét programját kiegészítve szeptemberben ingyenes nordic walking oktatásra és közös nordic walking túrára várjul a gyaloglás kedvelőit és a sportolást, aktív életmódot most elkezdő szeniorokat. Erre az Emberi Erőforrás Minisztériumának „Mi is Gyaloglók vagyunk” (OGYIK-18) pályázata nyújt lehetőséget. A nordic walking egy remek kezdő mozgásforma azoknak is, akik soha vagy az utóbbi években nem sportoltak:

  • Elősegíti az állóképesség fokozatos fejlődését,
  • az edzéseken gyaloglás közben végzett torna segíti az ízületek átmozgatását, a mozgékonyság javulását, sőt
  • erősítő és egyensúly-érzék fejlesztő gyakorlatokat is végeznek.

A Szenior Aktív hét programja:

nap kezdési időpont helyszín foglalkozás
2019.09.02. hétfő 9:00 Csaba Ház (Péceli út 222.) Amit a csontritkulásról tudni kell – Dr Kovács Ferenc reumatológus főorvos előadása
10:00 Egészséges táplálkozás minden korban – Koszta Ágnes dietetikus előadása
11:00 A MAKKA éves programja – Kovács Kriszta ismertetője
12:00 Amerikából jöttem – Demecs Mónika bemutatkozása
2019.09.03. kedd 9:00-10:00 Madárdomb, 517.u.25. Testösszetétel-mérés
9:00-12:00 Szenior Fitnesz Teszt
10:00-13:00 Nowathlon Nektek -egy kicsit másként (játékos nordic walking kincskeresés Madárdombon, jöhetsz gyedül vagy csapattársakkal, de ne maradj otthon!)
2019.09.04. szerda 9:00-17:00 Börzsöny, Királyrét

A túrát elsősorban Klubtagjainknak szervezzük, a szabad helyekre tudunk külsős jelentkezéseket fogadni.

Gyülekező: 7.45, Tesco parkoló
Indulás 8 órakor
Utazás különjárati autóbusszal
Várható visszaérkezés 17 óra körül

Programok:

Királyréti tanösvény: Bajdázói-tó és Királyréti-tó érintésével (2,9 km könnyű terep)
Ismerkedés az ősi erdei mesterségekkel (6 km könnyű terep)

Az első útvonalat mindenki könnyedén tudja teljesíteni, azt mindenkinek javaslom. Jelentős szintkülönbség egyik útvonalon sincs.Aki csak az első utat szeretné végigjárni, az utána Királyréten tud pihenni, sétálni, nézelődni ahol büfé működik, Hajtánypályát tudsz kipróbálni, ahol 2-3-4 fő részére (igény szerint) egy kör 400 Ft-ba kerül. Megtekinthető a Hiúz Ház Látogatóközpont is, a belépőjegy 400 Ft.

Hozz magaddal enni és innivalót. Legyen nálad esőkabát és komoly túracipő, ami nem vászon edzőcipő. Öltözz rétegesen, az időjárásnak megfelelően. Nordic walking bot igényedet méret megjelölésével jelezd. A túra nordic walking bot nélkül is teljesíthető, a túra során nordic walking oktatásra nincs lehetőség.

A túrán való részvételi ingyenes, utazási költségtérítés 2000 Ft/fő vagy 21 pont. A helyeket a befizetés sorrendjében véglegesítem. Befizetésre a szerdai nordic walking órák előtt és után van lehetőség, illetve az Aktív hét első napjaiban a szabad helyek függvényében. Ha lehetőség van rá, az ismerőseiddel közösen egyben intézzétek a befizetést, így nem kell mindenkinek egyesével bejönni ezért a klubházba. Most a kártyáról is le tudom vonni a részvételi díjat (21 pont) annak aki azt kéri. Ez esetben a személyes megjelenés nem szükséges. A befizetéseket meg nem jelenés esetén visszafizetni nem tudom, akadályoztatásod esetén add át a helyedet valakinek.

Ha a buszon lévő szabad helyek elfogytak a túrához a helyszínen is lehet csatlakozni, terveink szerint kb 9.30-kor indítjuk a túrákat Királyrétről, a Fáradt Vándor étteremmel szemközti parkolóból. Aki a helyszínen csatlakozik, kérem jelezze hogy jön a klub@makka.sport.hu emailen.

2019.09.05. csütörtök 9-9:25 Liget Wellness (Ferihegyi út 27.)

A torna foglalkozásokra is bejelentkezés szükséges! A helyszínen az átöltözési lehetőség korlátozott ezért kérlek érkezz sportruházatban. Nem tornázhatsz farmerben, utcai cipőben, javaslom a pólót, cicanadrágot és a zoknit vagy tornacipőt.

szenior torna – válltorna

9:30-9:55 szenior torna – English Gym Demecs Mónikával
10:00-10:25 szenior torna – lábtorna + egyensúly gyakorlatok
10:30-10:55 szenior torna – gerinctorna
2019.09.06. péntek 9-16:00 Margitsziget Nordic walking túra a Margitszigeten
Találkozó 9.00 órakor a Zenélő Kútnál a Margitszigeten.
Megközlíthető a 26 autóbusszal vagy 1 villamossal és gyalog.
A részvétel díjtalan, de bejelentkezéshez kötött.A táv kb 5 km. Hozz magaddal egy kevés innivalót, öltözz rétegesen, de könnyen, legyen nálad esőkabát! Ha nordic walking bot igényed van, akkor jelezd annak méretét és találkozzunk a szigeti parkolóban 8.45-kor.Wellness rajongóknak: nordic walking után lehetőség van a Danubius Hotel Margitsziget wellnessének használatára. Szolgáltatások:•    Termál medence (8 x 8 m, 37-38°C)
•    Fedett medence (17,5 x 8,5 m, 27-28°C)
•    Szabadtéri úszómedence (12,5 x 6,5 m, 27-28 °C)
•    Élmény medence (8 x 4,5 m, 33-34°C)
•    Tornamedence (4 x 6.5 m, 33-35°C)
•    Súlyfürdő (4 x 6.5 m, 35-36°C)
•    Szauna, gőz- és illatkamra
•    NapozóteraszA kedvezményes belépőjegy 4000.-Ft. Ha jönnél, kérlek ezt a jelentkezéskor jelezd.

Az ingyenes nordic walking oktatás és túrák időpontja: szeptember 11, 18, 25. Két helyszínen is lehet csatlakozni: 8 órakor a Naplás-tónál várják az aktív, haladó szintű nordic walkingosokat, 10 órakor pedig Madárdombon gyalogolnak. Itt a találkozó helyszíne: 517.u.25.
A szenior aktív hét programja pedig az alábbi képen található. Információ, jelentkezés: www.makka.sport.hu, klub@makka.sport.hu 06/30 555 1344.

Bejelentkezés: https://kovacskriszta.booked4.us, itt kattints a “Csoportos órák” naptárra!

Kérem, hogy a bejelentkezéseket csak ezen a felületen adjátok le, ne küldjetek emailt, postagalambot és füstjeleket se! 🙂 A felület jobb felső sarkában be tudsz jelentkezni illetve regisztrálhatsz – ez az első lépés. Utána már  nem kell többször megadnod az adataidat és egyszerre akár több eseményre is el tudod küldeni a bejelentkezésedet. Próbálgassátok, remélem megszeretitek és beválik ez a foglalási, bejelentkezési forma, ami hamarosan a www.makka.sport.hu/naptar fül alatt lesz közvetlenül elérhető. Köszönöm megértéseteket.