2021. november 3. szerda – Egri vár másolata és Jegenye-völgyi vízesés

Időpont: 2021.11.03. szerda
Indulás: Rákos vasútállomásról, utazás közvetlen menetrend szerinti vonattal Solymárra
Indulás időpontja: a vonat menetrend szerint 8.33-kor indul Rákosról és 9.00 órakor érkezik Solymár vá-ra.
Utazás: menetrend szerinti vonattal!!!
Részvételi díj: 1500.-Ft (befizetés személyesen készpénzben vagy kártyáról)
Egyéb költségek:
  az utazás költségét (vonatjegy) mindenki egyénileg intézi

Tervezett program:

Rákos vasútállomásról indulunk (Jászberényi út) és ide érkezünk vissza. Innen közvetlen vonattal utaztunk átszállás nélkül Solymár vasútállomásra.

  • túra a vasútállomásról az egri vár másolatához, melyet az Egri Csillagok c. film forgatásához építettek, innen a Teve-sziklát érintve érkezünk vissza a vasútállomáshoz. A túra hossza kb 9 km, nem nehéz terepen. A talaj azonban lehet nedves és csúszós, ezért mindenképpen terep talpú túracipőben érkezz. Nordic walking bot használata javasolt de nem kötelező.
  • visszaérkezés a vasútállomásra, ahonnan 30 percenként indul vonat Rákos állomásra. Aki úgy érzi, hogy ennyi elég volt, itt befejezheti a túrát és vonatra szállhat. (Erről azonban én lebeszélnélek, mert hátra van még a “desszert”)
  • Kis pihenőt követően megyünk tovább a Jegenye-völgyi vízeséshez, kifejezetten könnyű terepen, amit mindenkinek ajánlok. Oda vissza ennek a túrának a hossza 5 km.
  • Tervezett hazaindulás a 15:28-kor induló vonattal, mely 15:56-ra ér Rákos állomásra.

A program étkezést nem tartalmaz, arról magadnak kell gondoskodnod! A túra során ivóvíz vételi lehetőség nincs, hozz magaddal!