Kovács Kriszta
makka moda
Podiart
Online Klub
Bemer terápia

Hírek

Hírlevél – 2021.12.05.

Már csak pár hét van hátra a 2021. évből, és csak egy-két eseményre szeretném felhívni a figyelmeteket:

 • december 6. hétfő 11 óra tenisz
 • december 7. kedd 9.00 és 10 órakor szenior torna
 • december 8. szerda 10 óra pingpong és nordic walking Madárdombon
 • december 9. csütörtök 9 és 10 órakor szenior torna
 • december 10. péntek 9.30 nordic walking túra Mátyásföldi-repülőtér, találkozunk a Keresztúri út – Lovasvölgyi utca sarkán
 • december 13. hétfő 11 óra tenisz
 • december 14. kedd 9.00 és 10 órakor szenior torna
 • december 15. szerda Adventi nordic walking Madárdombon 15 órakor! A délutáni nordic walking utána a Klubház udvarán főzünk teát illetve forraltbort. Hozhatsz adventi süteményt is. Ezzel a programmal búcsúztatjuk az idei évet.

Figyelem! – a szenior torna 10 órás időpontra bejelentkezést kérek, az órát legalább 5 fő részvétele esetén tartjuk meg!

FONTOS: november 1-től kérem, hogy zárt térben az egyesületi programokon viseljünk maszkot és fertőtlenítsünk! A kézfertőtlenítőt a tornateremben és a klubházban is kihelyeztem.
A maszk viselési kötelezettség a sportolás időtartamára nem vonatkozik, tehát amíg tornázunk illetve szabadban nordic walkingozunk, teniszezünk, nem szükséges a maszkot feltenni. Megértéseteket és együttműködéseteket köszönöm.

Pályázati programunk keretében továbbra is élvezhetitek a kedvezményeket és a plusz szolgáltatásokat, amiről részleteket itt találsz: https://makka.sport.hu/2021/09/17/sportolj-ketszer-annyit/

Karácsonyi ajándékkártya szeretteidnek:

Idén is ajánlom hogy kérd vagy add ajándékba ajándékkártyánkat amelyet tetszőleges összegben tölthetsz fel és amelyről itt olvashatsz részleteket: AJÁNDÉKKÁRTYA
Az új típusú online ajándékkártyánk a honlapon, bankkártyás fizetéssel még az utolsó pillanatban is megvásárolható, hiszen a rendszer automatikusan kiküldi az online kártyát. Ha azonban fizikai plasztik kártyát ajándékoznál, kérlek személyesen intézzük óráimon vagy keress telefonon időpont-egyeztetés miatt.

MAKKAMODA ajándékba

Idén is rendelhetsz még MAKKAMODA szenior szabadidős ruházati termékeinkből karácsonyra, de az idő rövidsége miatt egyedi méretű ruhákat már nem tudunk elkészíteni, kérlek válassz a mérettáblázatban megadott méretekből.

Szép Adventet, jó ünnepi készülődést kívánok szertettel,

Sportolj kétszer annyit, mint eddig! (Hírhozó beharangozó)

A MAKKA Szabadidősport Egyesület vezetőjeként és edzőjeként közel 10 éve dolgozom azért, hogy a Rákosmentén élő nagyik fittebbek és egészségesebbek legyenek. Teszem ezt azért, mert látom, hogy mekkora életminőségbeli változás érhető el azzal, ha rendszeresen végzünk korunknak és egészségi-fittségi állapotunknak megfelelő mozgást. Sokakat segíthettem ez idő alatt az első lépések megtételében, akik ma már el sem tudják képzelni az életüket a mozgás, sportolás nélkül. S az évek alatt kialakult egy mozgásprogram, melyen belül többféle mozgásforma gyakorolható rendszeresen. Fontosnak tartom, hogy mindenki találjon számára megfelelő programot, melyet hosszú távon és örömmel végezhet. Hiszen fittségi céljaink elérése egyik napról a másikra nem lehetséges, ehhez bizony sok-sok hónap, év munkája szükséges. Azonban ez a munka lehet élvezetes is, kapcsolódhat hozzá rengeteg élmény, nevetés, jó társaság és barátságok is. Hiszem, hogy ahhoz, hogy jól legyünk a bőrünkben, nélkülözhetetlen a jó társaság is, hogy legyen kihez szólnom, aki ért, megért, maga is hasonló cipőben jár. Az utóbbi évek nehézségei még hangsúlyosabbá tették ezt az igényünket, hogy kapcsolódjunk, kimozduljunk, élményekkel gazdagodjunk. Eddig és ezentúl is ezért dolgozom a mindennapokban, s tanulok Tőletek, idősektől. Mert a bölcsességetek, nyugalmatok, élettapasztalatotok fontos az utánatok következő generációnak.

Szeptembertől egy 20 hetes program keretében várlak Benneteket, régi és leendő ismerőseimet, tanítványaimat, barátaimat, hogy sportoljunk, mozogjunk együtt örömmel, jókedvvel, s tegyünk együtt egészségünkért, fittségünkért! S hogy mindez könnyebb legyen, most minden második edzésedet mi fizetjük, hogy kétszer annyit sportolhass, mint eddig tetted. Persze lehet többet is! Plusz meglepetésként a sportolás megkezdése előtt és a 20 hét letelte után is ingyenes testösszetétel-mérésen vehetsz részt, hogy lásd az elvégzett edzésmunka eredményét. Az új barátaidat viszont Neked kell megszámolnod, a társaságot mi biztosítjuk hozzá!

A programot az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő „Tárt Kapus” pályázati programjából finanszírozzuk, és a következő mozgásformákon vehetsz részt kedvezményesen: tenisz oktatás kezdőtől a haladó szintig (10 000,-/10 alkalom), szenior torna kezdő és haladó csoportban (700.-Ft/alkalom) nordic walking túra (400.-Ft ill. 600.-Ft/alkalom) asztalitenisz (200.-Ft/alkalom)

A program részleteit itt találod: www.makka.sport.hu/programok, kérdéseiddel keress a klub@makka.sport.hu emailen vagy a 06/30 555 1344 telefonszámon. Szeretettel várlak én és a makkások!

Kovács Kriszta

Hírlevél – 2021.05.24.

A nyár – ha lesz idén – a nordic walking jegyében fog zajlani. Egy pályázati támogatásnak hála remélem sokat, sokan és sokszor fogunk együtt botozni, gyalogolni Madárdombon, kerület-szerte és az ország távolabbi tájain egyaránt.

Mivel az utóbbi időszakban ezt a mozgásformát sokan nélkülöztük, de akik mentek, azok is hiányolták a jól megszokott társaságot, a közös élményt és a jóízű beszélgetéseket, ezért most igyekszem pótolni Veletek mindezt.

A Nordic Walking Programunk az alábbiak szerint fog kinézni az elkövetkező hónapban:

 • június 2. szerda  7.00 – nordic walking túra a Velencei-hegységben
 • június 4. péntek  8.30 – nordic walking túra – Városi-erdő
 • június 9. szerda 10.00 – nordic walking túra Madárdomb
 • június 11. péntek 8.30 – nordic walking túra Merzse-mocsár, Indulás a Rákoskerti vasútállomástól
 • június 16. szerda 7:00 – nordic walking túra Nógrádban, Félegyházi Évivel
 • június 18. péntek 8.30 – nordic walking túra a Pennytől a Rákos-patak mentén
 • június 21-25. NORDIC WALKING HÉT – ezen a héten minden reggel 8 órakor ingyenes nordic walking oktatás és túra a kerület különböző helyszínein:
  június 21. hétfő 8:00 Madárdomb, találkozunk az 517.u.25. sz. alatti Klubházban
  június 22. kedd 8:00 Városi -erdő, találkozunk a XVII. Újmajori utcai óvoda előtti parkolóban
  június 23. szerda 8:00 Merzse-mocsár, találkozunk a Rákoskerti vasútállomáson
  június 24. csütörtök 4:40 !!! Naplás-tó, találkozunk a büfénél Szent Iván éji napfelkelte túra, utána tűzgyújtás, szalonnasütés illetve süt mindenki amit hoz
  június 25. péntek 8:00 Mátyásföldi-repülőtér, találkozunk a Keresztúri út – Lovasvölgyi utca sarkán
 • június 30. szerda 7.00 – noridc walking túra a Börzsönyben

Támogatott nordic walking oktatások, túrák és kirándulások

A Nemzeti Együttműködési Alap Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT-hez benyújtott Fitt, Egészséges Szeniorokért pályázatunk támogatása lehetővé teszi nordic walking oktatás és túra program megvalósítását. Ennek keretében szervezünk 2 NORDIC WALKING HET-et és 5 db vidéki autóbuszos kirándulást. Ezeket folyamatosan szervezem le és teszem fel a honlapra. A részvétel ezeken ingyenes, a buszos kirándulásoknál csak az esetleges plusz programok (étkezés, múzeum belépő, stb) fizetendő, a busz és túravezető költségét a pályázati támogatásból finanszírozzuk.
1. Nordic walking hét: június 21-25. 8:00
2. Nordic Walking Hét: július 19-23. 18.00

Buszos kirándulásaink időpontja véglegessé vált:

 • június 2. Velencei-hg
 • június 16. Nógrád
 • június 30. Börzsöny
 • július 14. Orfű
 • Július 28. Mórahalom

Ismét kérem, hogy jelezzétek részvételi szándékotokat itt: https://forms.gle/tp7P6Yd9N2WRNpgHA

Kiadott nordic walking botok

Kérlek Benneteket, hogy a kiadott nordic walking botokat hozzátok vissza, mert a lecsökkent botmennyiséggel nem tudunk oktatni. Aki botot szeretne vásárolni, kérem jelezze, segítek.

Talpvizsgálat és talpbetét készítés

Folyamatosan van lehetőség egyénileg talpvizsgálatra és talpbetét készítésére is időpont-egyeztetéssel. Javaslom azoknak is akik már régi betéttel járnak hogy ellenőriztessék azt.

BEMER Kezelések

Folytatódnak Bemer kezeléseink is, ez ügyben Magyar Idával tudod felvenni a kapcsolatot ( 06/30 328 5030)

Az érvényben lévő rendelkezések szerint a programjainkon való részvétel feltétele az oltási igazolás megléte.

Személyes találkozásunkig szeretettel ölellek, virtuálisan!

Kovács Kriszta
06/30 555 1344

Hírlevél – 2021.05.07.

Kedveseim!

Végre ez a nap is eljött!
Ahogy azt terveztem, a május 10-i héten végre elindulhatnak programjaink!
A tegnap este megjelent Közlöny értelmezése szerint a rendelkezések lehetővé teszik, hogy ismét együtt nordic walkingozzunk. Így a májusi programjaink május 11-31. között az alábbiak szerint alakulnak:

Inbody Testösszetétel mérés egyesületi tagjaink részére ingyenesen

Hogy nyomon követhessük az elmúlt időszak és az újraindulás szervezetünkre gyakorolt hatását, kérek mindenkit aki teheti, hogy jöjjön el testösszetétel-mérésre. Ez egy olyan ritka pillanat, amikor nagyon fontos lenne a változásokat dokumentálni saját egészséged és fittséged nyomon követése érdekében és az én munkám segítése miatt egyaránt. Tehát most nem csak jó szívvel ajánlom a mérésen való részvételt, hanem kérlek is hogy gyere el! Az eredményeket csak Te és én látjuk…
Időpontok:

 • május 11. kedd 7.30-9:00
 • május 12. szerda 8.00-9.45
 • május 12. szerda 11.30-13.00

Nordic walking Madárdombon

szerdánként 10 órakor a szokott időpontban és helyszínen újraindul a nordic walking oktatás és kistúra. Ildikóval arra fogunk törekedni, hogy olyan edzéseket tartsunk, ami segít visszatérni a csúcsformátokhoz, így számíthattok az erősítő gyakorlatokra, nyújtásra és javasolni fogunk iramjátékokat is az állóképességetek javítása érdekében.

Szeretném felhívni a figyelmeteket arra, hogy egy megnyert pályázat lehetőséget kínál túrák támogatott lebonyolítására. Ezt – ha a rendelkezések lehetővé teszik – nyárra tervezzük. Ennek feltétele, hogy megfelelő állóképességgel rendelkezzünk az egész napos túrák terheinek elviseléséhez és a táv no meg a szintkülönbség leküzdéséhez. Ezekre a kirándulásokra csak azokat tudjuk magunkkal vinni, kiről feltételezhető hogy teljesíteni tudja a távot és az edzéseken rendszeresen részt vesz.

Kiadott nordic walking botok

Kérlek Benneteket, hogy a kiadott nordic walking botokat a jövő héten május 12-én hozzátok vissza, mert a lecsökkent botmennyiséggel nem tudunk oktatni. Aki botot szeretne vásárolni, kérem jelezze, segítek.

Nordic walking túrák péntekenként

Ismét lesz pénteki túra, bejelentkezés szükséges lesz. A túrák akkor indulnak, ha legalább 7 fő részt vesz rajta. Bejelentkezés itt: https://makka.sport.hu/kapcsolat/ az űrlap kitöltésével

Helyszínek és távok:

 • május 14. péntek 8.30 Városi-erdő (4,2 és 7 km) Találkozunk az Újmajori utcai buszmegállóban
 • május 21. péntek 8.30 Naplás-tó (3 és 7 km) Találkozunk a büfénél
 • május 28. péntek 8.30 Kis-Merzse (4 és 8 km) Találkozunk az Összekötő u. – vasút kereszteződésénél

Támogatott nordic walking kirándulások

A Nemzeti Együttműködési Alap Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT-hez benyújtott Fitt, Egészséges Szeniorokért pályázatunk támogatása lehetővé teszi nordic walking oktatás és túra program megvalósítását. A programban szereplő oktatások és túrák az éppen aktuális rendelkezések függvényében lesznek megvalósíthatóak. A programokat szerdai napokon bonyolítjuk le. Pontos időpontja előre nem meghatározható, lehet hogy nagyon hirtelen kell döntenünk. Ezért azt kérem, hogy részvételi szándékodat ezen az előjelentkezési űrlapon jelezd: https://docs.google.com/forms/d/1fihAHIZBJ9M9xt4MPz92kZELlTjbjlkkkG5qQ7EpRuA/edit?ts=6094f1c1

Online torna

Május hónapban kedden és csütörtökön 10 órakor marad az online torna. A tornán való személyes részvétel igényeket itt jelezheted: https://forms.gle/a5V8xuDY4eMgw9ZUA

Pingpong a klubházban

május 12-től szerdánként 9.30-11.30-ig ismét lehetőség van a klubházban pingpongozni. Szólj ha jönnél!

Talpvizsgálat és talpbetét készítés

Folyamatosan van lehetőség egyénileg talpvizsgálatra és talpbetét készítésére is időpont-egyeztetéssel. Javaslom azoknak is akik már régi betéttel járnak hogy ellenőriztessék azt.

BEMER Kezelések

Folytatódnak Bemer kezeléseink is, ez ügyben Magyar Idával tudod felvenni a kapcsolatot ( 06/30 328 5030)

Az érvényben lévő rendelkezések szerint a programjainkon való részvétel feltétele az oltási igazolás megléte.

Személyes találkozásunkig szeretettel ölellek, virtuálisan!

Kovács Kriszta
06/30 555 1344