Kovács Kriszta
makka moda
Podiart
Online Klub
Bemer terápia

Hírek

Életet az Éveknek Budapesti szervezete:

Kedves Barátaink!

Mellékelten küldjük a 2024. évi egynapos kirándulások programját, melynek időpontja: 2024. április 23. (kedd), illetve 2024. május 28. (kedd), amelyet utazási irodán keresztül szervezünk. Idegenvezetéssel egybekötve, látnivalókban gazdag, autóbuszos utat szeretnénk klubtagjaink, barátaink részére kínálni, bízva abban, hogy az ajánlott programok elnyerik tetszéseteket és velünk kirándultok ebben az évben is. A mellékletben küldött programban feltüntettük a jelentkezési határidőt, mely 2024. március 20. A program minimum 35 fő jelentkező esetén indul! Befizetési határidő: 2024. március 25-én 10-13 óra között a Bp. XIII. kerület, Tüzér utca 56-58. szám alatti Prevenciós Központban. Kérjük, előre egyeztessétek érkezéseteket, 06-30-641-56-86-os telefonszámon, illetve aranka.medveczki@gmail.com e-mail címen. Szeretnénk, ha minél többen velünk kirándulnátok! Várjuk jelentkezéseteket a megadott határidőig, a részvételi díj befizetésével együtt! Üdvözlettel:

Timárné Penczi Ildikó        Medveczki Aranka

A program innen tölthető le:

Belföldi utazások Életet az Éveknek 2024

2022. Beszámoló

2022 Beszámoló kész

Májusi hírlevél

Mint az előző években, úgy idén is, a megszokott programjaink június 15-től kis mértékben változnak a nyári melegre és a vakációra való tekintettel. Nézzük, addig is mi várható:

Szerdai – nordic walking plusz programok:

  • június 21-ig a Magyar Szabadidősport Szövetség “Lépten nyomon” programjának köszönhetően a szerdai nordic walking órákon való részvétel haladónak ingyenes. Várunk szeretettel!
  • május 17-én ismét lemérjük chippel, hogy milyen gyorsan tudjuk megtenni a madárdombi távot. Bízom benne, hogy ismét sikerül teljesíteni a téli időnket esetleg javítani rajta.
  • május 24-én paprikás krumpli fő a bográcsban, és Martin Ferenc borász hoz kóstolót a boraiból amit ezúton is köszönünk! Az ebédre szintén szeretettel várjuk a csapatot és a lelkes  főzőket is!
  • ugyanezen a napon, május 24-én a nordic walking után párokban megcsináljuk a szenior fitnesz tesztet amíg fő az ebéd. Kérem hogy ezen a napon 9 órára érkezzetek, hogy nordic előtt a szükséges vérnyomás-mérést, testösszetétel-mérést és adminisztrációt elvégezhessük.

Szenior torna
Májusban a keddi 8, 9 és 10 órakor kezdődő tornák az alábbiak szerint alakulnak:

  • május 9. – nyak/válltorna
  • május 16. – fitball
  • május 23. – softballal
  • május 30. – köredzés
  • június 6. – erősítő és ügyessségi feladatok
  • június 13. – fekvésben végzett gyakorlatok/széktorna

csütörtökönként 9 órakor szabadtérben tornázunk június 15-től a vakáció idején ez az óra szünetel.

A pénteki nordic walking helyszínek:

  • május 5. 9:00 Dunától hazafelé a Rákos-patak mentén
  • május 10-12. – Győr (pénteken nordic walking itthon nincs, Győrben 9 órakor indul)
  • május 19. 8:30 Városi-erdő
  • május 26. Szilas-patak, Farkaserdő, találkozunk Rákos vasútállomáson 9 órakor
  • június 2. – Mátyásföldi repülőtér

Tervezett buszos 1 napos kirándulás: SOMOGY júniusban. Részletek hamarosan

Szépkorúak Mozgásfesztiválja

június 7-én rendezi meg a Magyar Szabadidősport Szövetség a Szépkorúak Mozgásfesztiválját. A rendezvény helyszíne idén is a Bikás Park lesz a XI. kerületben. A rendezvény ingyenes, információt itt találtok róla: https://masport.hu/kiemelt-rendezvenyek/szepkoruak-sportfesztivalja/
Rgisztráció szükséges, a MASPORT honlapján csapatként regisztráliunk, ehhez kérlek itt küldd el a jelentkezésedet: https://forms.gle/ZUB6WnzrDndvx7jj9 legkésőbb május 30-ig.

Nyári programok:

A vakáció idejére, június 15-szeptember 1-ig megváltozik órarendünk. Ebben az időszakban a következő órákat tartjuk meg:

  • szenior torna keddenként 8 órakor (haladó) és 9 órakor (széktorna) – (július 31-ig, augusztusban a torna órák szünetelnek)
  • nordic walking szerdánként 8 órakor Madárdombon (nincs szünet, folyamatos)

Szeretettel várunk programjainkra!

Áprilisi programok (hírlevél)

Először is elnézést kell kérnem, mert más irányú teendőim miatt az áprilisi programok egy részén nem fogok tudni részt venni, azonban szerencsére – és csodás kolléganőimnek illetve klubtagjainknak köszönhetően a program nélkülem is folyamatosan halad.

Előzetes: május 10-12: GYŐR és környéke
Már jelentkezhetsz győri 3 napos programunkra, melyet a fenti sorban lévő linkre kattintva olvashatsz.

Szenior torna
Áprilisban a keddi 8, 9 és 10 órakor kezdődő tornák az alábbiak szerint alakulnak:

  • április 11. torna hengerrel (akinek van otthon hengere, kérem hozza el) illetve 10 órakor fitball torna
  • április 18. torna Ildikóval
  • április 25. egyensúly torna

csütörtökönként 9 órakor tornázunk, most az órák egy részét Ildikó tartja.

A pénteki nordic walking helyszínek márciusban:

  • április 14. 8:30 Városi-erdő Dobinszki Mártikával
  • április 21. 8:30 Rákos-patak a Cinkota úttól Pécelig (és vissza) Mártikával
  • április 28. 8:30 Merzse-mocsár a Rákoskerti vasúttól Mártikával

Szeretettel várunk programjainkra!

Ez nem retro: Legyen a mozgás a szépkorúak új slágere!

Boldogok az aktív nyugdíjasok, mert övék a mozgás élménye! Akár ezt a címet is viselhetné a Magyar Szabadidősport Szövetség friss videója, amely egyszerű gyakorlatokkal segít a szépkorúaknak a mindennapi, egészségfejlesztő testmozgásban. A videóból kiderül, hogy soha nem késő aktívvá válni, és kellő körültekintéssel szinte minden fizikai képességünk edzhető időskorig. Próbálja ki Ön is, vagy mutassa meg a nagyinak!
A rendszeres testmozgás és a sport jótékony hatással van az egészségre, ennek ellenére a legfrissebb kutatások szerint az európaiak nem mozognak eleget, különösen időskorban nem. A Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) decemberben zárult „Szeniorsport határokon átívelő népszerűsítése” elnevezésű Erasmus+ projektje arra kereste a választ, hogy miként lehetne hatékonyabban megszólítani és megmozgatni a szépkorú lakosságot.
A projekt keretében a szövetség német, horvát és szerb szabadidősport szervezetekkel dolgozott együtt, akikkel meglátogatták egymás időskorúakat célzó sporteseményeit, megosztották tapasztalataikat egymással, majd elkészítettek egy összegfoglaló kiadványt és videót a szépkor aktív lehetőségeiről.
Czene Attila, a MASPORT elnöke szerint soha nem késő elkezdeni a mozgást: „Azon dolgozunk, hogy sokkal nagyobb figyelmet kapjon a szépkorú korosztály fitten tartása. Kevesen ismerik fel, de a rendszeres mozgás már kis mértékben is jelentősen javíthatja életminőségünket és az általános hangulatunkat. Itthon is több millió ember mentális és fizikai jólléte a tét, akik nem mindegy, hogy milyen állapotban élik meg az időskort. Úgy gondolom, hogy egy hiánypótló kiadvány és videó készült, hiszen nagyon közérthetően mutatja be a legjobb időseknek ajánlott gyakorlatokat. Bízunk benne, hogy sok nappaliba jut el az üzenetünk. Legyen a mozgás a szépkorúak új slágere!”
VIDEÓ LINK: https://www.youtube.com/watch?v=qmccIeOkM8M
A videóban és a hozzá kapcsolódó online kiadványban 6 egészségfejlesztő terület mentén ismerhetünk meg gyakorlatokat: Állóképesség, Mozgáskoordináció, Egyensúly, Erő, Mozgásterjedelem, és Agytorna. Az egyes területek jelentőségét Kovács Kriszta szenior tréner
magyarázza el könnyen átélhető hétköznapi példákkal, két kollégája pedig be is mutatja az ajánlott mozgásformákat. A fokozatosság szépkorban természetesen különösen fontos, az erőfeszítések szintjét pedig fittségi állapothoz kell igazítani.
A MASPORT nemzetközi szenior projektje ugyan lezárult, de a szövetség a továbbiakban is aktívan segíti ezt a korosztályt a Mozgásélmény Szenioroknak programmal, amely az egész év során rendszeres online videótréningeket kínál négy profi oktató segítségével. Aki pedig inkább „offline” keresné meg a számára megfelelő mozgásformát, annak mindenképp érdemes lesz kilátogatnia júniusban a Szépkorúak Sportfesztiválja rendezvényre.

Bővebben a MASPORT-ról: www.masport.hu
További információk a projektről: www.sportforseniors.com

2023. január 2-i hírlevél

Kívánom hogy váljon valóra minden kívánságod és legyen nagyon szép 2023! Leginkább egészség legyen, minden más pótolható, megoldható. Ehhez segít Neked 2023-ban is a MAKKA Szabadidősport Egyesület és egy csodálatos csapat. Tartozz közénk, maradj köztünk, találkozzunk minél többször, kiránduljunk, tornázzunk, nordikozzunk együtt vidáman, jókedvűen, ahogyan szoktuk!

Az éves programunk idén január 10-én kedden indul, s az eddig megszokottak szerint alakul:
kedden torna 2 csoportban
szerdán nordic walking és asztalitenisz
csütörtökön szabadtéri torna
pénteken nordic walking változó helyszínen.

A pénteki nordic walking helysznek januárban:

  • január 13. Piliscsaba – ez egy második kirándulásunk Csabára, de most más útvonalpon, más látnivalókat érintünk. Az útvonal hossza kb 5-6 km, szinte bárki számára vállalható, érintjük a Kálváriát, a Gomba-sziklát és a Pázmány Péter Egyetem egykori területére is bemegyünk. Rákos vasútállomásról indulunk a 9:03-as vonattal, aki egyénileg utazik, azzal 9:52-kor találkozunk Piliscsaba vasútállomáson.
  • január 20-án szintén egy tavaly tervezett de elmardt útvonalra hívlak: a Városi-erdőben járunk új utat, a megszokottnál pivit hosszabb útvonalra készülj, kb 7 km-t megyünk sík terepen.
  • január 27-én is pótlunk, a Babatvölgy – Domonyvölgy túrát. A Rákosligetről 8:51-kor induló vonattal megyünk Máriabesnyőre, a vonatra bármelyik megállóhelyen felszállhatsz.

A szerdai nordic walking első időpontja január 11. A gyalogló tesztet február 1-re tervezem, hogy legyen időnk addig javítani a kihagyás miatt esetleg romlott állóképességünkön, és a májusi értékeknél is jobb eredményt érhessünk el. Gyere, gyakoroljunk együtt, úgy mindig vidámabb, várunk Ildikóval!

Január 25-én kiegésztő programmal is várunk, ingyenes hallás- és látásvizsgálatot szervezünk a klubházban. Ehhez kérem a bejelentkezéseteket, hogy gördülékenyen, minimális várakozási idővel bonyolíthassuk le a fájdalommentes és gyors szűrővizsgálatokat:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1vNyxMTKBAPNHUXLqv8RYbwI9m3G2oV3uu5oZ3nHdm5I/edit?usp=sharing

2022. augusztus 30-i hírlevél

A nyári pihenés után ismét arra buzdítalak Benneteket, hogy tegyünk együtt egészségünkért, fittségünkért, s erre nincs jobb módszer, minthogy együtt sportolunk, mozgunk. A már megszokottaknak megfelelően várunk Benneteket Aktív Hét programunkra szeptember 5-6-7-én. Az Aktív Hét programja most egy kirándulással folytatódik a hét második felében, melyhez bármely napon csatlakozhatsz, akár egy napra is. Nézzük részletesen:

Aktív Hét

Szeptember 5. hétfő:
8:00 nordic walking Madárdombon
10:00 dr Kovács Ferenc reumatológus-belgyógyás előadása a túlsúly és a mozgásszervi problémák összefüggéseiről
11:00 széktorna

Szeptember 6. kedd:
8:00 Inbody testösszetétel mérés, gerincszkenner vizsgálat, EKG mérés
9:00 szenior fitnesz teszt, EKG mérés
10:30 nordic walking tájékozódási játék, gerincszkenner vizsgálat, EKG mérés
12:00 MAKKA Szabadidősport Egyesület 10 éves! – születésnapi ebéd

Szeptember 7. szerda:
9:00 Rákoskeresztúri Mentőállomás munkatársainak előadása arról, hogy hogyan vehetjük észre azt ha hozzátartozóinknak súlyos keringési problémája lépett fel és hogyan segíthetünk rajta
11:00 válltorna

Mindegyik programelemet jó szívvel és nagy szeretettel ajánlom Nektek. Az előadások segítenek egészségünk megőrzésében valamint szeretteink tragédiájának elkerülésében. A felmérések képet adnak egészségünk számos összetevőjéről, fittségünkről, szívünk és keringési rendszerünk állapotáról, gerincünk mozgásterjedelméről, a testösszetétel követése segít megelőrzni az anyagcsere-zavarokkal járó megbetegedéseket valamint az izomvesztés következtében kialakuló önellátás képtelenségével járó kiszolgáltatottságot. A részvételt nagyon ajánlom, itt olyan méréseket végzünk ingyenesen, melyeket az egészségügyben hosszú bejelentkezési tortúra vagy fizetés ellenében érhetnél csak el. A program megvalósítása az Emberi Erőforrás Minisztériumának támogatásával jön létre.
Köszönöm, ha jelzed részvételi szándékodat a szervezés elősegítése érdekében: https://forms.gle/YQxA2upfWuCB2dJ8A

Aztán mi útra kelünk és a programot Agárdon folytatjuk…

Aktív Hét Agárdon

Szeptember 7. szerda
bogrács vacsora, borkóstoló

Szeptember 8. csütörtök
elektromos rásegítésű mountenbike kipróbálása, 1-1,5 órás minitúra vízszintes terepen (fakultatív program részvételi díj 3000.-Ft/fő)
nordic walking túra a Dinnyési tanösvényen (4,5 – 11 – 15 km túra)

Szeptember 9. péntek
látogatás az agárdi csoki manufaktúrában, ismertetés, vásárlási lehetőség
sétahajózás, ismerkedés a Velencei-tó élővilágával, kikötés Pákozdon, nordic walking túra (5 km/ 12 km)
hazaérkezés hajóval a szálláshelyre
hazautazás

A program bármely napján lehet csatlakozni a programhoz, reggeli érkezés esetén a 7:27-kor KÖKI-ről induló közvetlen járat javasolt, mely 8:26-ra érkezik Agárdra. További információ a HONLAPON.

Szenior torna

Szeretném felmérni az igényeket arra vonatkozóan hogy hányan és milyen gyakorisággal jönnétek tornázni. Egyenlőre szeptember elején a torna programok még nem kezdődnek. Ennek oka hogy az igények ismeretében dönteni kell a helyszínről és az árakról is. Még nem látom, hogy mit hoz a rezsiemelés számunkra, de kalkulálnunk kell vele. Ezért kérem hogy az érdekeltek ITT jelezzék az igényeiket. Köszönöm.

Nordic walking

A szerdai nordic walking a héten még 8 órakor kezdődik, jövő héten az Aktív Hét programja miatt változás van, hétfőn reggel 8 órakor nordikozunk, szerdán az előadás miatt a nordic walking elmarad. Szeptember 14-től ismét 10 órakor várunk Bennekteket nordic walkingozni Madárdombon.
Pénteki nordic walking túráink már a Naptárban megtekinthetőek:

  • szeptember 16. 9:00 Kolonics György sétány Csepel
  • szeptember 23. 9:00 Margitsziget
  • szeptember 30. 8:30 Városi-erdő ÚJ útvonalon

A Makka Moda már az őszi hűvösebb napokra is gondol!

Még elérhető néhány darab a kánikula kollekcióból, de már készülünk az őszi hűvösebb napokra. Most van varrógép alatt új pamut mellényünk, melyek elsőként rózsaszín és olivazöld színben kaphatók a jövő héttől, majd készülnek a pamut tréningfelsők, 3/4-es ujjú pólók. Már a polcon vannak a polár mellények és felsők is, tehát felkészülten várjuk a frissülést. Gyertek, nézegessetek, próbáljatok, válogassatok!

Ugye találkozunk?

2022.06.27. Júliusi hírlevél

Július és augusztus hónapban picit csökkentjük a lendületet, hogy több időtök jusson a nyaralásra és az unokákra. Azért programokra most is számíthattok, az alábbiak szerint alakul a nyarunk:

Szenior torna – “kis csoport” és a haladók

Elindult a második “kiscsoport” tornája is júniusban, így most már rendszeresen várom kedden és csütörtökön tornázni azokat, akik kisebb aktivitással de mozognánk. Velük széken illetve labdán ülve tornázunk, illetve állásban végzünk gyakorlatokat, és mostmár örömmel használjuk a balettrudat is 🙂 Ez a foglalkozás 10 órakor kezdődik.

Folytatódnak a haladók órái is, 9 órakor tartjuk ezt. Ha nincs kánikula, akkor általában kimegyünk és szabadban edzünk, mostanában ezt az órát is a teremben tartjuk, egyenlőre bent jobb idő van, a ház még nem melegedett teljesen át.

(a héten, június 28-án és 30-án a torna órák elmaradnak!!! nordic walking szerdán lesz)

Nyári programjaink

Június 30. szerda 8.00 – nordic walking
Július 5. kedd 9.00 és 10.00 óra – szenior torna
Július 6. szerda 8.00 – nordic walking Madárdomb
Július 7. csütörtök 9.00 és 10.00 óra – szenior torna
Július 12. kedd 9.00 és 10.00 óra – szenior torna
Július 13. szerda 8.00 – nordic walking Madárdomb, testösszetétel-mérés, szenior fitnesz teszt, grill party
Ezen a napon számítok az aktiv részvételetekre. A testösszetétel-mérésen és szenior fitnesz teszten most ingyenesen vehettek részt, ami jó visszajelzést ad arra vonatkozóan hogy  mennyit változtunk az elmúlt időszakban, esetleg az elmúlt 2 évben. A mérést követően én itt maradok, hogy csoportosan vagy egyénileg kiértékelhessük a kapott eredményeket és megbeszéljük a teendőket. A testösszetétel-mérést reggelre javaslom, 7 órától ott leszek. Természetesen ezt nordik után is megcsinálom, ha valaki nem kerülne sorra. A szenior fitnesz tesztet párokban végezzük el hogy gyorsabban haladjunk. Az eredményeket egy új kiértékelő táblázatban magatokkal vihetitek. Bejelentkezést a grillezés miatt is kérek, hogy tudjuk hányan jöttök, ezt itt tehetitek meg: Jelentkezés

Július 14. csütörtök 9.00 és 10.00 óra – szenior torna
Július 19. kedd 9.00 és 10.00 óra – szenior torna
Július 20. szerda 8.00 – nordic walking Madárdomb
Július 21. csütörtök 9.00 és 10.00 óra – szenior torna
Július 26. kedd 9.00 és 10.00 óra – szenior torna
Július 27. szerda 8.00 – nordic walking Madárdomb
Július 28. csütörtök 9.00 és 10.00 óra – szenior torna
Augusztus 3. szerda 8.00 – nordic walking Madárdomb
Augusztus 10. szerda 8.00 – nordic walking Madárdomb
Augusztus 17. szerda 8.00 – nordic walking Madárdomb
Augusztus 24. szerda 8.00 – nordic walking Madárdomb
Augusztus 31. szerda 8.00 – nordic walking Madárdomb

Szeretném felhívni a figyelmeteket arra, hogya Lépten Nyomon pályázati programunk véget ért, így a nordic walking Madárdombi program díja 8 pont vagy 1000 Ft, az oktatás díja 3000.-Ft/alkalom.

Erre az időszakra néhányan tudjátok, hogy terveztünk egy Bakony túrát és egy nordic walking hetet is, de a melegre való tekintettel ezeket őszre halasztjuk, remélhetőleg az sikersebb lebonyolítás lesz, mintha most a hőségben indulnánk neki.

Szeptemberi előztes – Aktív Hét a Velencei-tónál

Ahogy azt a Facebook oldalunkon már közzétettem, szeptember 5-9. között az Aktív Hét programját vidéken rendezzük meg. Első körben azok jelentkezését várom, akik mind az 5 napon velünk lennének, utána ha van szabad hely lehetőség van a 2 éjszakás foglalásra is illetve szertettel látjuk azokat is, akik csak egy-egy nap programján vennének részt. A programot ITT találod. Jelentkezésre június 29-én szerdán személyesen lesz lehetőség.

Elkészült a Makka Moda Kánikula Kollekciója!

A mostani újdonság a laza fazonú pamut nadrág minden méretben, ami könnyű és kellemes viselet a legmelegebb napokon is – teszteltem! Indíték ennek megalkotása az állandó szúnyog elleni küzdelmünk, na erre itt a remek megoldás! Új fazonban készültek, készülnek pólójaink, keressétek ezeket is. Már meg tudjátok vásárolni a régi rózsaszín makkás póló mintájára készült bő fazonú, csípőnél szűk pántos pólónkat is új színekben és elkészítettük ezeket hosszabb fazonban is.

Megváltozott az árképzésünk is, a mai naptól azaz június 27-től megemelkedtek az internetes áraink. Azok a makkások, akiknek érvényes az egyesületi tagságuk (tagdíj tárgyévre befizetve) az internetes árból 25% állandó kedvezménnyel vásárolhatnak.

Ugye találkozunk? Üdvözlettel,

2022.05.30. Júniusi hírlevél

Ismét programgazdag hónapnak nézünk elébe, vedd elő a naptáradat és jegyezd fel ezeket az eseményeket, melyekre szeretettel várunk!

Szenior torna – “kis csoport”

Június 14-től, ha van rá igény 10 órától a klubházban ismét lesz torna a “kiscsoportnak”. Ezen az órán elsősorban széken ill labdán ülve végzünk feladatokat, illetve szeretném napokon belül felszerelni a balettrudat is, így azt is tudjuk használni. Ha jönnél, kérlek itt jelezd: jelentkezés

Június 1. szerda – nordic walking és lecsóparty. Kérem, hogy aki segítene darabolni vagy főzni, 9 órára érkezzen!

Június 3. péntek Gödöllői Arborétum, közlekedés egyénileg vagy a 7:52-kor Rákosligetről induló vonattal, találkozó Gödöllő Állami telepeknél 8:08-kor

Június 7. kedd – PROGRAMVÁLTOZÁS!!!!
A június 8-i szerdai nordic walkingot, mely a Lépten Nyomon program része kivételesen június 7-én kedden tartjuk meg. Kérlek Benneteket, hogy erre az alkalomra minél többen gyertek el, mert a Magyar Szabadidősport Szövetség 3 országból érkező, szenior sporttal foglalkozó vendégeit elhozza erre a nordic walkingra, akiket utána bogrács partyra is vendégül látunk. Ebben is kérem a segítségeteket készítésben és evésben egyaránt!

Június 8. szerda – Szépkorúak Sportfesztiválja a Bikás-parkban. Bízom benne, hogy ezen a korábbi években Cegléden megrendezett ingyenes programon minél nagyobb létszámú csapattal képviseljük a 10 éves Makkát.

Június 10. péntek 8.30 – Lépten nyomon ingyenes nordic walking program a Merzse-mocsárnál, találkozunk a Rákoskerti vasútállomáson

Június 11. szombat – FINN NOWA
Pár éve nem került megrendezésre ez a remek buli, de most ismét sorra kerül! Másszuk meg együtt a Gellért-hegyet! Én ott leszek, remélem Te is jössz! Információ és jelentkezés ITT

Június 15. szerda – Vulkánok és várak: Salgó, Somoskő
A Karancs-Medves vidéke Nógrád megyében Magyarország egyik gyöngyszeme, számomra oly változatos és gyönyörűséges, mint a Tihanyi-félsziget, mégsem látogatják annyian, közel sem olyan ismert, felkapott. Ezért örömmel mutatom meg Nektek rejtett szépségeit. Amikor bejártuk ezt az utat, csak álltunk elképedve és csodáltuk a szinte érintetlen természet végtelen zöldjét, mely 360 fokban ölelt át bennünket, s a végtelen eget mely betakart. Gyertek el velem, Nektek is megmutatom!

Június 17. péntek 8.30 – Lépten nyomon ingyenes nordic walking program a Városi-erdőben, találkozunk az Újmajori úti óvoda parjkolójában

Június 22. szerda Szent Iván napi napfelkelte nordic walking túra szalonnasütéssel. Találkozunk 4:30-kor a klubháznál. Nordic walking után tüzet gyújtunk és mindenki süt rajta amit gondol 🙂 Ezen a napon 8 órakor nem tartunk nordic walkingot! Itt szeretném felhívni a figyelmeteket arra, hogy júnus 15 és szeptember 1. között a szerdai nordic walkingot 8 órakor kezdjük!

Június 24. péntek 8.30 – nordic walking a Rákos-patakon, találkozunk a Penny parkolójában

Makka Moda már a nyárra készül!
Elkészültek farmer hatású és oliva strech shortjaink, térdnadrágjaink és persze  hosszú nadrágból is találtok a polcon ugyanezekből az anyagokból. Új fazonban készültek, készülnek pólójaink, keressétek ezeket is. Már meg tudjátok vásárolni a régi rózsaszín makkás póló mintájára készült bő fazonú, csípőnél szűk pántos pólónkat is új színekben.

Ugye találkozunk? Üdvözlettel,

Kriszta

2022.05.28. A MAKKA Szabadidősport Egyesület 2021. évi beszámolója

Beszámoló 2021.

Kiegészítő melléklet

2022.05.27. Frankfurt

A héten egy Erasmus+ projekt kertében Németországban voltam, ahol 4 ország (Szerbia, Horvátország, Németország, Magyarország) szenior sporttal foglalkozó szervezetei ismerték meg egymás gyakorlatát. Magyarországot a Magyar Szabadidősport Szövetség és a MAKKA képviselte. Megtiszteltetés volt számomra hogy kint lehettem és képviselhettem a Makkát. Örömmel hallgattam a német tapasztalatokat és nehézségeket, melyek nagyban hasonlítanak a mieinkhez. Megerősített ez a pár nap abban, hogy a Szövetség és a MAKKA olyan munkát végez, mely egy fejlett nyugat-európai országban is megállná a helyét, attól semmire sincs elmaradva annak ellenére, hogy a szinte mindent meghatározó financiális lehetőségek nálunk jóval szerényebbek mint Németországban. Köszönöm Nektek az elmúlt évek közös munkáját. És ezt egyben kérem a továbbiakban is, önmagunkért, egészségünkért.
Június 7-én kedden a 4 ország képviselői hozzánk látogatnak el, hogy ez alkalommal a mi napi munkánkkal és tapasztalatainkkal ismerkedjenek. Ezen a napon kivételesen a torna helyett a szerdai nordic walkingot tartjuk meg 10 órakor, kérlek, hogy minél többen gyertek el erre az alkalomra. Utána közös ebéd lesz, gulyásparty, amire örömmel várlak Benneteket és megvendégeljük horvát, szerb, német és magyar kollégáimat is. Köszönöm ha segítetek az ebéd elkészítésében és jelen lesztek minél többen!
Június 8-án a Bikás parkban a Szépkorúak Mozgásfesztiváljával a Magyar Szabadidősport Szövtség munkáját figyelhetik meg külföldi partnereink, én is ott leszek, gyertek el Ti is minél többen erre a remek rendezvényre. A korábbi években ezt a rendezvényt Cegléden tartották, sokan részt vettünk már rajta, mindig vidám és remek napra sikeredett, remélnyeim szerint most is az lesz.
És egy kis meglepetés a német Szenior Fesztiválról, ahol a kinti szenior csapatok mutatkoztak be. Nézzétek el nekem, hogy a videók nem a legjobb minőségűek, de remek betekintést adnak arról, hogy milyen szabadidősport tevékenységekben vesznek részt német kortársaink.

Hírlevél – 2021.12.05.

Már csak pár hét van hátra a 2021. évből, és csak egy-két eseményre szeretném felhívni a figyelmeteket:

  • december 6. hétfő 11 óra tenisz
  • december 7. kedd 9.00 és 10 órakor szenior torna
  • december 8. szerda 10 óra pingpong és nordic walking Madárdombon
  • december 9. csütörtök 9 és 10 órakor szenior torna
  • december 10. péntek 9.30 nordic walking túra Mátyásföldi-repülőtér, találkozunk a Keresztúri út – Lovasvölgyi utca sarkán
  • december 13. hétfő 11 óra tenisz
  • december 14. kedd 9.00 és 10 órakor szenior torna
  • december 15. szerda Adventi nordic walking Madárdombon 15 órakor! A délutáni nordic walking utána a Klubház udvarán főzünk teát illetve forraltbort. Hozhatsz adventi süteményt is. Ezzel a programmal búcsúztatjuk az idei évet.

Figyelem! – a szenior torna 10 órás időpontra bejelentkezést kérek, az órát legalább 5 fő részvétele esetén tartjuk meg!

FONTOS: november 1-től kérem, hogy zárt térben az egyesületi programokon viseljünk maszkot és fertőtlenítsünk! A kézfertőtlenítőt a tornateremben és a klubházban is kihelyeztem.
A maszk viselési kötelezettség a sportolás időtartamára nem vonatkozik, tehát amíg tornázunk illetve szabadban nordic walkingozunk, teniszezünk, nem szükséges a maszkot feltenni. Megértéseteket és együttműködéseteket köszönöm.

Pályázati programunk keretében továbbra is élvezhetitek a kedvezményeket és a plusz szolgáltatásokat, amiről részleteket itt találsz: https://makka.sport.hu/2021/09/17/sportolj-ketszer-annyit/

Karácsonyi ajándékkártya szeretteidnek:

Idén is ajánlom hogy kérd vagy add ajándékba ajándékkártyánkat amelyet tetszőleges összegben tölthetsz fel és amelyről itt olvashatsz részleteket: AJÁNDÉKKÁRTYA
Az új típusú online ajándékkártyánk a honlapon, bankkártyás fizetéssel még az utolsó pillanatban is megvásárolható, hiszen a rendszer automatikusan kiküldi az online kártyát. Ha azonban fizikai plasztik kártyát ajándékoznál, kérlek személyesen intézzük óráimon vagy keress telefonon időpont-egyeztetés miatt.

MAKKAMODA ajándékba

Idén is rendelhetsz még MAKKAMODA szenior szabadidős ruházati termékeinkből karácsonyra, de az idő rövidsége miatt egyedi méretű ruhákat már nem tudunk elkészíteni, kérlek válassz a mérettáblázatban megadott méretekből.

Szép Adventet, jó ünnepi készülődést kívánok szertettel,

Sportolj kétszer annyit, mint eddig! (Hírhozó beharangozó)

A MAKKA Szabadidősport Egyesület vezetőjeként és edzőjeként közel 10 éve dolgozom azért, hogy a Rákosmentén élő nagyik fittebbek és egészségesebbek legyenek. Teszem ezt azért, mert látom, hogy mekkora életminőségbeli változás érhető el azzal, ha rendszeresen végzünk korunknak és egészségi-fittségi állapotunknak megfelelő mozgást. Sokakat segíthettem ez idő alatt az első lépések megtételében, akik ma már el sem tudják képzelni az életüket a mozgás, sportolás nélkül. S az évek alatt kialakult egy mozgásprogram, melyen belül többféle mozgásforma gyakorolható rendszeresen. Fontosnak tartom, hogy mindenki találjon számára megfelelő programot, melyet hosszú távon és örömmel végezhet. Hiszen fittségi céljaink elérése egyik napról a másikra nem lehetséges, ehhez bizony sok-sok hónap, év munkája szükséges. Azonban ez a munka lehet élvezetes is, kapcsolódhat hozzá rengeteg élmény, nevetés, jó társaság és barátságok is. Hiszem, hogy ahhoz, hogy jól legyünk a bőrünkben, nélkülözhetetlen a jó társaság is, hogy legyen kihez szólnom, aki ért, megért, maga is hasonló cipőben jár. Az utóbbi évek nehézségei még hangsúlyosabbá tették ezt az igényünket, hogy kapcsolódjunk, kimozduljunk, élményekkel gazdagodjunk. Eddig és ezentúl is ezért dolgozom a mindennapokban, s tanulok Tőletek, idősektől. Mert a bölcsességetek, nyugalmatok, élettapasztalatotok fontos az utánatok következő generációnak.

Szeptembertől egy 20 hetes program keretében várlak Benneteket, régi és leendő ismerőseimet, tanítványaimat, barátaimat, hogy sportoljunk, mozogjunk együtt örömmel, jókedvvel, s tegyünk együtt egészségünkért, fittségünkért! S hogy mindez könnyebb legyen, most minden második edzésedet mi fizetjük, hogy kétszer annyit sportolhass, mint eddig tetted. Persze lehet többet is! Plusz meglepetésként a sportolás megkezdése előtt és a 20 hét letelte után is ingyenes testösszetétel-mérésen vehetsz részt, hogy lásd az elvégzett edzésmunka eredményét. Az új barátaidat viszont Neked kell megszámolnod, a társaságot mi biztosítjuk hozzá!

A programot az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő „Tárt Kapus” pályázati programjából finanszírozzuk, és a következő mozgásformákon vehetsz részt kedvezményesen: tenisz oktatás kezdőtől a haladó szintig (10 000,-/10 alkalom), szenior torna kezdő és haladó csoportban (700.-Ft/alkalom) nordic walking túra (400.-Ft ill. 600.-Ft/alkalom) asztalitenisz (200.-Ft/alkalom)

A program részleteit itt találod: www.makka.sport.hu/programok, kérdéseiddel keress a klub@makka.sport.hu emailen vagy a 06/30 555 1344 telefonszámon. Szeretettel várlak én és a makkások!

Kovács Kriszta

Hírlevél – 2021.05.24.

A nyár – ha lesz idén – a nordic walking jegyében fog zajlani. Egy pályázati támogatásnak hála remélem sokat, sokan és sokszor fogunk együtt botozni, gyalogolni Madárdombon, kerület-szerte és az ország távolabbi tájain egyaránt.

Mivel az utóbbi időszakban ezt a mozgásformát sokan nélkülöztük, de akik mentek, azok is hiányolták a jól megszokott társaságot, a közös élményt és a jóízű beszélgetéseket, ezért most igyekszem pótolni Veletek mindezt.

A Nordic Walking Programunk az alábbiak szerint fog kinézni az elkövetkező hónapban:

  • június 2. szerda  7.00 – nordic walking túra a Velencei-hegységben
  • június 4. péntek  8.30 – nordic walking túra – Városi-erdő
  • június 9. szerda 10.00 – nordic walking túra Madárdomb
  • június 11. péntek 8.30 – nordic walking túra Merzse-mocsár, Indulás a Rákoskerti vasútállomástól
  • június 16. szerda 7:00 – nordic walking túra Nógrádban, Félegyházi Évivel
  • június 18. péntek 8.30 – nordic walking túra a Pennytől a Rákos-patak mentén
  • június 21-25. NORDIC WALKING HÉT – ezen a héten minden reggel 8 órakor ingyenes nordic walking oktatás és túra a kerület különböző helyszínein:
    június 21. hétfő 8:00 Madárdomb, találkozunk az 517.u.25. sz. alatti Klubházban
    június 22. kedd 8:00 Városi -erdő, találkozunk a XVII. Újmajori utcai óvoda előtti parkolóban
    június 23. szerda 8:00 Merzse-mocsár, találkozunk a Rákoskerti vasútállomáson
    június 24. csütörtök 4:40 !!! Naplás-tó, találkozunk a büfénél Szent Iván éji napfelkelte túra, utána tűzgyújtás, szalonnasütés illetve süt mindenki amit hoz
    június 25. péntek 8:00 Mátyásföldi-repülőtér, találkozunk a Keresztúri út – Lovasvölgyi utca sarkán
  • június 30. szerda 7.00 – noridc walking túra a Börzsönyben

Támogatott nordic walking oktatások, túrák és kirándulások

A Nemzeti Együttműködési Alap Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT-hez benyújtott Fitt, Egészséges Szeniorokért pályázatunk támogatása lehetővé teszi nordic walking oktatás és túra program megvalósítását. Ennek keretében szervezünk 2 NORDIC WALKING HET-et és 5 db vidéki autóbuszos kirándulást. Ezeket folyamatosan szervezem le és teszem fel a honlapra. A részvétel ezeken ingyenes, a buszos kirándulásoknál csak az esetleges plusz programok (étkezés, múzeum belépő, stb) fizetendő, a busz és túravezető költségét a pályázati támogatásból finanszírozzuk.
1. Nordic walking hét: június 21-25. 8:00
2. Nordic Walking Hét: július 19-23. 18.00

Buszos kirándulásaink időpontja véglegessé vált:

  • június 2. Velencei-hg
  • június 16. Nógrád
  • június 30. Börzsöny
  • július 14. Orfű
  • Július 28. Mórahalom

Ismét kérem, hogy jelezzétek részvételi szándékotokat itt: https://forms.gle/tp7P6Yd9N2WRNpgHA

Kiadott nordic walking botok

Kérlek Benneteket, hogy a kiadott nordic walking botokat hozzátok vissza, mert a lecsökkent botmennyiséggel nem tudunk oktatni. Aki botot szeretne vásárolni, kérem jelezze, segítek.

Talpvizsgálat és talpbetét készítés

Folyamatosan van lehetőség egyénileg talpvizsgálatra és talpbetét készítésére is időpont-egyeztetéssel. Javaslom azoknak is akik már régi betéttel járnak hogy ellenőriztessék azt.

BEMER Kezelések

Folytatódnak Bemer kezeléseink is, ez ügyben Magyar Idával tudod felvenni a kapcsolatot ( 06/30 328 5030)

Az érvényben lévő rendelkezések szerint a programjainkon való részvétel feltétele az oltási igazolás megléte.

Személyes találkozásunkig szeretettel ölellek, virtuálisan!

Kovács Kriszta
06/30 555 1344

Hírlevél – 2021.05.07.

Kedveseim!

Végre ez a nap is eljött!
Ahogy azt terveztem, a május 10-i héten végre elindulhatnak programjaink!
A tegnap este megjelent Közlöny értelmezése szerint a rendelkezések lehetővé teszik, hogy ismét együtt nordic walkingozzunk. Így a májusi programjaink május 11-31. között az alábbiak szerint alakulnak:

Inbody Testösszetétel mérés egyesületi tagjaink részére ingyenesen

Hogy nyomon követhessük az elmúlt időszak és az újraindulás szervezetünkre gyakorolt hatását, kérek mindenkit aki teheti, hogy jöjjön el testösszetétel-mérésre. Ez egy olyan ritka pillanat, amikor nagyon fontos lenne a változásokat dokumentálni saját egészséged és fittséged nyomon követése érdekében és az én munkám segítése miatt egyaránt. Tehát most nem csak jó szívvel ajánlom a mérésen való részvételt, hanem kérlek is hogy gyere el! Az eredményeket csak Te és én látjuk…
Időpontok:

  • május 11. kedd 7.30-9:00
  • május 12. szerda 8.00-9.45
  • május 12. szerda 11.30-13.00

Nordic walking Madárdombon

szerdánként 10 órakor a szokott időpontban és helyszínen újraindul a nordic walking oktatás és kistúra. Ildikóval arra fogunk törekedni, hogy olyan edzéseket tartsunk, ami segít visszatérni a csúcsformátokhoz, így számíthattok az erősítő gyakorlatokra, nyújtásra és javasolni fogunk iramjátékokat is az állóképességetek javítása érdekében.

Szeretném felhívni a figyelmeteket arra, hogy egy megnyert pályázat lehetőséget kínál túrák támogatott lebonyolítására. Ezt – ha a rendelkezések lehetővé teszik – nyárra tervezzük. Ennek feltétele, hogy megfelelő állóképességgel rendelkezzünk az egész napos túrák terheinek elviseléséhez és a táv no meg a szintkülönbség leküzdéséhez. Ezekre a kirándulásokra csak azokat tudjuk magunkkal vinni, kiről feltételezhető hogy teljesíteni tudja a távot és az edzéseken rendszeresen részt vesz.

Kiadott nordic walking botok

Kérlek Benneteket, hogy a kiadott nordic walking botokat a jövő héten május 12-én hozzátok vissza, mert a lecsökkent botmennyiséggel nem tudunk oktatni. Aki botot szeretne vásárolni, kérem jelezze, segítek.

Nordic walking túrák péntekenként

Ismét lesz pénteki túra, bejelentkezés szükséges lesz. A túrák akkor indulnak, ha legalább 7 fő részt vesz rajta. Bejelentkezés itt: https://makka.sport.hu/kapcsolat/ az űrlap kitöltésével

Helyszínek és távok:

  • május 14. péntek 8.30 Városi-erdő (4,2 és 7 km) Találkozunk az Újmajori utcai buszmegállóban
  • május 21. péntek 8.30 Naplás-tó (3 és 7 km) Találkozunk a büfénél
  • május 28. péntek 8.30 Kis-Merzse (4 és 8 km) Találkozunk az Összekötő u. – vasút kereszteződésénél

Támogatott nordic walking kirándulások

A Nemzeti Együttműködési Alap Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT-hez benyújtott Fitt, Egészséges Szeniorokért pályázatunk támogatása lehetővé teszi nordic walking oktatás és túra program megvalósítását. A programban szereplő oktatások és túrák az éppen aktuális rendelkezések függvényében lesznek megvalósíthatóak. A programokat szerdai napokon bonyolítjuk le. Pontos időpontja előre nem meghatározható, lehet hogy nagyon hirtelen kell döntenünk. Ezért azt kérem, hogy részvételi szándékodat ezen az előjelentkezési űrlapon jelezd: https://docs.google.com/forms/d/1fihAHIZBJ9M9xt4MPz92kZELlTjbjlkkkG5qQ7EpRuA/edit?ts=6094f1c1

Online torna

Május hónapban kedden és csütörtökön 10 órakor marad az online torna. A tornán való személyes részvétel igényeket itt jelezheted: https://forms.gle/a5V8xuDY4eMgw9ZUA

Pingpong a klubházban

május 12-től szerdánként 9.30-11.30-ig ismét lehetőség van a klubházban pingpongozni. Szólj ha jönnél!

Talpvizsgálat és talpbetét készítés

Folyamatosan van lehetőség egyénileg talpvizsgálatra és talpbetét készítésére is időpont-egyeztetéssel. Javaslom azoknak is akik már régi betéttel járnak hogy ellenőriztessék azt.

BEMER Kezelések

Folytatódnak Bemer kezeléseink is, ez ügyben Magyar Idával tudod felvenni a kapcsolatot ( 06/30 328 5030)

Az érvényben lévő rendelkezések szerint a programjainkon való részvétel feltétele az oltási igazolás megléte.

Személyes találkozásunkig szeretettel ölellek, virtuálisan!

Kovács Kriszta
06/30 555 1344