2022.06.08. – Szépkorúak sportfesztiválja

Időpont: 2022.06.08. 10-15.00
Helyszín: Budapest XI. Bikás park
Utazás: egyénileg
Részvételi díj: INGYENES!!!

Jelentkezési határidő: SOS, minél hamarabb!

Kiírás

1.MI A SZÉPKORÚAK SPORTFESZTIVÁLJA?

A Szépkorúak Sportfesztiválja a Masport kiemelt, időseket megcélzó, ingyenes rendezvénye, melynek célja a nyugdíjas lakosság minél szélesebb körével megismertetni a mozgás egészségre gyakorolt kedvező hatását, a rendszeres mozgás fontosságát, szeretetét. A magyar társadalom egyre növekvő részét teszik ki a nyugdíjasok. Egészségük megőrzése szempontjából kiemelkedő jelentőségű a sport. Jelenleg kevés olyan rendezvény szerepel a sport programok kínálatában, mely kifejezetten a nyugdíjasokat célozza meg. A Szépkorúak Sportfesztiválja ezt az űrt igyekszik betölteni a sport rendezvények területén.

2. MITŐL KÜLÖNLEGES A SZÉPKORÚAK SPORTFESZTIVÁLJA?

INGYENES – A Szépkorúak Sportfesztiváljára a belépés ingyenes, de a rendezvényen való részvételhez, a mozgásformák kipróbálásához rövid regisztráció szükséges.

SZUPER OKTATÓK – Partnereink többségét sokéves jó kapcsolat köti a Szépkorúak Sportfesztiválja rendezvényhez, szakértő oktatóink több éves tapasztalattal rendelkeznek a szenior korosztály edzésben tartásával kapcsolatban.

40+ SPORTOLÁSI LEHETŐSÉG – Egész évre elegendő sportolási ötletet és lehetőséget kínál a program. Megadjuk az esélyt rátalálni egy jó mozgásformára, egy szimpatikus oktatóra és ki tudja, lehet, hogy megtartatjuk azt a mozgásformát, amit majd szívesen és rendszeresen gyakorolnak a hétköznapokban is.

NYEREMÉNYEK – A sportolást díjazzuk! Életkor szerinti kategóriákban lehet indulni a fődíjakért, de aki részt vesz a programon már nyertes!

KÖZÖSSÉGI ÉLMÉNY – Másokkal együtt mozogni és új sportolási lehetőségeket kipróbálni, felkérni egy táncra egy szimpatikus résztvevőt, együtt nevetni, a nap végére együtt elfáradni, élményekkel gazdagon hazatérni, erről szól a Szépkorúak Sportfesztiválja.

3. MILYEN SPORTÁGAKAT LEHET KIPRÓBÁLNI?

Könnyebb átmozgatáshoz: nordic walking, tánc, gerinctorna, tájékozódási séta

Hagyományos sportágak: tollaslabda, vívás, népi játékok, ping-pong. lengőteke, lövészet, íjászat

Kevésbé izzadós: pétanque, darts, sakk, bocsa,

Jöhet furfangosabb sportág? Ott a forgótenisz, szellemi játékok, zsinórlabda, dekázás, tenyérlabda.

4. CSAK SPORTOLNI LEHET OTT?

Nem kizárólag. A mozgás mellett szűrővizsgálatok, tanácsadások is szerepelnek a programban, valamint partnereink és támogatóink jóvoltából termék kóstolók is színesítik az egész napos sportfesztivált.

5. NEHEZEN MOZDUL KI OTTHONRÓL? VAN MEGOLDÁS…

A Magyar Szabadidősport Szövetség fontosnak tartja, hogy a nyugdíjas korosztály számára a biztonságos mozgás, és sportolás lehetőségéhez segítséget nyújtson, figyelembe véve életkorukat és fizikai állapotukat. Szenior trénereinkkel folyamatosan dolgozunk azon, hogy segítsünk ennek a korosztálynak is mozgásban maradni. Az évek óta megrendezésre kerülő Szépkorúak Sportfesztiválján túl, alkalmazkodva a megváltozott helyzethez online térben is elérhetőek vagyunk foglalkozásainkkal, így segítjük az idősebb korosztály átmozgatását.

A mentális és fizikai egészségromlás lassítása és megakadályozása érdekében hoztuk létre a Mozgásélmény szenioroknak elnevezésű programunkat, mellyel az online felületekben rejlő lehetőségek kihasználásával csempészünk az idősebb korosztály otthonaiba mozgást, rendszert és remélhetőleg egy kis vidámságot. A program itt érhető el: https://masport.hu/mozgaselmeny-szenioroknak/